luni, 3 august 2009

Dacia trage pe dreapta o luna

» Uzina Dacia si celelalte unitati de productie de pe platforma industriala Mioveni au intrat in revizie tehnica, pe durata intregii luni august. Reprezentantii de la Dacia spun ca este vorba de o intrerupere programata a productiei care are loc in fiecare an. Activitatile comerciale vor continua, existand stocuri suficiente atat pentru piata interna, cat si pentru export.

Romulus Cristea

Timp de patru saptamani, cei 14.000 de angajati de la Automobile Dacia vor intra in concediu de odihna. Activitatile uzinei vor fi oprite pentru efectuarea reviziei tehnice anuale. Intreruperea activitatii din luna august a fost anuntata de reprezentantii uzinei inca din luna martie. Cea mai mare parte a furnizorilor care produc componente auto pentru Dacia, dar si celelalte unitati de pe platforma industriala Mioveni isi vor lua vacanta in aceeasi perioada. Productia se va opri in 3 august si va fi reluata pe 31 august. Oficialii companiei au anuntat ca, in schimb, activitatile comerciale vor continua ca si pana acum, iar stocurile existente prevazute ajung atat pentru cererea de pe piata interna, cat si pentru comenzile de export.


"In fiecare an procedam la fel, se programeaza o perioada pentru reparatii capitale si de intretinere la instalatii si utilaje. Se intra in revizie tehnica, insa pe partea comerciala activitatile continua. S-a lucrat inca din al doilea trimestru si in zilele de sambata si avem stocuri care sa asigure cererile de la export si piata interna. Pe 31 august activitatea de productie se reia si se va lucra inclusiv sambata, ca si pana acum", ne-a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia.


Doar activitati comerciale si mentenanta

Dupa ce la sfarsitul anului trecut si o scurta perioada la inceputul acestui an Automobile Dacia s-a confruntat cu dificultati aparute pe fondul crizei economice, probleme care au afectat de altfel intreaga industrie auto la nivel global, producatorul auto de la Mioveni si-a revenit nesperat de bine, crescand atat productia, cat si exporturile comparativ cu anul trecut. Dupa mai multe intreruperi ale productiei soldate cu trimiterea in somaj tehnic a muncitorilor, la Dacia productia a fost reluata la capacitate maxima, muncitorii fiind chemati sa vina la lucru si sambata pentru a putea onora comenzile, in special pentru export.

In primul semestru, Dacia a comercializat 153.826 vehicule, cu 20,3% mai mult fata de nivelul inregistrat in perioada ianuarie-iulie 2008, cand fusesera livrate 127.842 unitati. La export, Dacia a vandut 130.668 vehicule, cu 60,4% mai mult fata de primul semestru din 2008. "In perioada reviziei tehnice, la Dacia vor continua activitatea echipele de mentenanta, sub 1.000 de oameni, pentru a efectua reviziile tehnice. In 31 august se va relua lucrul", a precizat Ion Iordache, vicepresedintele sindicatului de la Automobile Dacia.

Articol aparut in ziarul Romania libera din 4 august 2009

Foto: Romania libera

Niciun comentariu: