vineri, 26 octombrie 2007

Interamerican intra pe Pilonul III


Interamerican fond de Pensii va intra pe segmentul pensii facultative (Pilonul III) cel mai probabil in al doilea semestru al anului viitor, a declarat ieri directorul general al companiei, Besim Jawad.
"Ne ocupam de lansarea produselor specifice Pilonului III, dar in prezent ne preocupa campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II)", a precizat Jawad. Pe piata fondurilor facultative, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private, sunt prezente sase fonduri, administrate de patru companii (Allianz-Tiriac Pensii Private, Aviva Pensii Private, ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata).
Pe acest segment de piata au mai fost autorizate companiile OTP Garancia Asigurari si Raiffeisen Asset Management. O alta companie de profil, Prima Pensie, din grupul financiar Prva din Slovenia, si-a anuntat intentia de a intra pe Pilonul III de la inceputul anului viitor.
Activele fondurilor facultative au atins luna aceasta nivelul de 2,15 milioane de lei, in timp ce numarul contributorilor a ajuns la 16.712.
Primele contributii la pensiile facultative au fost colectate incepand din mai 2007.
Atat angajatorul, cat si angajatul beneficiaza de deductibilitate in limita a 200 de euro/anual la calculul impozitului pe profit, respectiv pe venit.
Pe segmentul pensiilor private obligatorii, Societatea de Pensii Interamerican a atras peste 100.000 de participanti dupa primele cinci saptamani ale campaniei initiale de aderare, au anuntat reprezentantii companiei.
Interamerican Pensii are un capital social de 18,96 milioane de euro, situandu-se pe locul doi din acest punct de vedere in randul administratorilor de pensii, si beneficieaza de o retea de peste 14.000 de agenti de marketing autorizati.
Compania intentioneaza sa obtina o cota de piata de 10-15 la suta in sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II).
La o luna de la debutul campaniei, numarul total al participantilor la fondurile de pensii obligatorii este 1,16 milioane.
Piata estimata pentru fondurile de pensii private obligatorii este estimata la circa 3,5 milioane de persoane.
Pana in prezent, au fost autorizate 18 fonduri de pensii private obligatorii, administrate de Omniasig Pensii, Interamerican, Prima Pensie Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA, ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Private SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, Generali Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, Bancpost Fond de Pensii SA, KD Fond de Pensii SA, AG2R, Marfin Fond de Pensii SA, MKB Romexterra Fond de Pensii SA, Zepter si Allianz-Tiriac Pensii Private SA, ultima companie fiind autorizata si ca administrator de fonduri de pensii facultative.
In sistemul de pensii private obligatorii trebuie sa contribuie persoanele sub 35 de ani care participa si in sistemul public. Facultativ pot participa si cei de pana in 45 de ani.
www.romanialibera.ro

Articol aparut in Romania libera, miercuri, 24 octombrie 2007

Niciun comentariu: