vineri, 17 octombrie 2008

Statul va plati 90% din costul panourilor solare


Romulus Cristea

Persoanele fizice, asociatiile de proprietari si organizatiile neguvernamentale vor putea primi, incepand chiar de la sfarsitul acestui an, finantari nerambursabile de 90% pentru inlocuirea boilerelor de apa calda si a centralelor termice invechite cu panouri solare sau pompe de caldura moderne si eficiente. Cetatenii care aplica pentru o astfel de finantare de la stat vor trebui sa faca dovada ca au posibilitatea sa contribuie cu 10% din suma totala pentru realizarea investitiei.

Banii pentru program vor fi alocati din Fondul de mediu, in care s-au strans, in perioada iulie-septembrie, circa 414 milioane lei din taxa de poluare auto. "Din sumele colectate se finanteaza programe si proiecte pentru protectia mediului, precum programul de stimulare a innoirii parcului auto national, programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, proiecte pentru realizarea de piste pentru biciclisti, dar si proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana, la care se adauga si proiecte privind producerea energiei din surse regenerabile (eoliana, geotermala, solara, biomasa, microhidrocentrale)", a declarat Mihai Toti, presedintele Administratiei Fondului de Mediu.

» Banii pentru program vor fi alocati din Fondul de mediu, in care s-au strans, in perioada iulie-septembrie, circa 414 milioane lei din taxa de poluare auto.

Articol aparut in ziarul Romania libera din 17 octombrie 2008

Foto: Romania libera

www.romanialibera.ro

Niciun comentariu: